sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Ennustuksia ja kokkailua Ubudissa

Meillä alkaa päivät käymään vähiin ja vielä ois vaikka mitä tehtävää ja nähtävää.Viime viikolla tehtiin yhden yön reissu Ubudiin, Balin kulttuurin ja taiteen keskukseen. Skoottereilla päräytettiin Tiian, Sallan, Miran, Emilian ja Katin kanssa perjantaina Ubudiin. Taas kerran meistä oikein kellään ei ollut reitistä varmaa tietoa, eikä kunnon karttaakan sattunut mukaan. Matkaa Ubudiin meiltä on jotain 30 km. Perille päästiin kuitenki parin tunnin ajelun jälkeen, vaikka Emilialta rengaskin matkan aikana puhkesi.


Ubudissa mentiin heti ensimmäisenä pyörimään keskusmarkkinoille: taidetta, matkamuistoja ja ruokatarvikkeita. Mitään tavaraa ei meille tainnut sieltä mukaan lähteä, ei olla varmaan mistään ostettu koko reissulla mitään turistikrääsää.


Meidän reissun tarkoituksena oli käydä Eat Pray Love leffasta tutun ennustaja Ketutin luona ja kokkikurssilla. Ihan kaikki meistä ei Ketutin luo uskaltanutuneet, mutta mehän tietenki haluttiin kuulla, mitä Ketut meidän tulevaisuudesta tuumaisi. Vähän kyllä jännitti mennä ennustajan luo, paikka oli vieläpä se sama, mikä siinä leffassa on. Siellä se Ketut oli, kylläkin paljon vanhemman ja ryppyisemmän näköisenä kuin leffassa. Satuttiin aika sopivaan aikaan sinne koska meidän lisäksi siellä ei ollut kuin yksi vanhempi nainen menossa Ketutin luokse. Ennenku Ketut otti meidät yksitellen vastaan, hän kertoi, että hän sanoo rehellisesti mitä näkee, oli ne sitten pahoja tai hyviä asioita. Siinä vaiheessa pikkusen hirvitti, että mitähän sieltä tulee... Ei oikein tiedetty uskoakko vaiko eikö uskoa Ketutin sanoihin. Jokainen meistä vuorollaan meni Ketutin luokse ja Ketut tutki kädet, jalat, kasvot ja selän. Niistä näkemillään asioilla Ketut ennusti meille joitain asioita, mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan... Olihan jännää! :D



Oltiin varattu seuraavalle päivälle kokkikurssi, niin jäätiin Ubudiin yöksi. Kokkikurssi oli aivan huippu, suositellaan kyllä kaikille, jotka Ubudissa käy! Kurssi alko 9 aamulla ja tarkoituksena oli kokata 6 eri balilaista ruokaa perinteisistä balilaisista raaka-aineista. Kokkikurssin järjestettiin Bumi Bali ravintolan yhteydessä, jossa oli ihan oma tila kurssin pitämistä varten. Osallistujia kurssilla oli yhteensä 9, kaikki eri puolilta maailmaa. Emsimmäiseksi aamulla mentiin keskusmarkkinoille tutustumaan  balilaisiin raaka-aineisiin, joita käytettiin ruokien valmistuksessa. Meidän mukava kokkiopettaja kertoi meille balilaisen keittiön perusteista ja raaka-aineista. Kierreltiin keskusmarkkinoilla kojuja, jossain siellä rakennuksen uumenissa oli hyllyittäin tavaroita, alusvaatteista ruokatarvikkeisiin. Katossa kiipeili kämmenen kokoisia hämähäkkejä, jotka on kuulemma siellä "perheenjäseniä", tavaroiden seassa juoksenteli sormen mittaisia torakoita ja haju oli melkonen sisällä rakennuksessa.






Ensimmäiseksi valmistettiin base gede -maustetahna, jota käytettiin kaikissa ruuissa. Tehtiin yksi kasvisruoka, tonnikala pihvit, possusatay-tikkuja, kanacurry, tempeä ja kokin äitin salaisen reseptin mukaan jättikatkarapuja. Kaikki ruuat oli niin hyviä ja vähänkö oltiin ähkyssä, kun oltiin syöty kaikkia ruokia vähän enemmän kuin vain maistettu. Koko lystillä oli hintaa 250 000 rp, elikkä ei paljon mitään, kun miettii, mitä kaikkea siihen sisälty. Saatiin vielä reseptivihot, jossa oli ohjeet kaikkiin tehtyihin ruokiin, perustietoa balilaisesta keittiöstä ja monia muita balilaisia reseptejä. Niin ja tietenki hienot essut!






Paluumatka Ubudista sujui taas vanhaan malliin. Ajettiin varmaan siksakkia takasin kotiin, kun ei oikein muistettu reittiä. Mutta taas päästiin harhailujen jälkeen kotiin. Tykättiin kyllä Ubudista. Jotkut sanoo ettei siellä oo yhtään mitään ja jotkut toiset taas sanoo, että siellä viihtyisi vaikka kuinka kauan. Paljon ois ollu Ubudissakin vielä nähtävää, mutta tällä kertaa ei aika riittänyt enempään.

1 kommentti:

  1. Hei sinne! Olen vain eras tytto, joka paatyi lukemaan teidan blogia jostain syyst... ;)

    Musta on hieno lukea etta te ootte siella toisella puolen palloa (itse olen karibian suunnilla..) ja saatte aikaiseksi kuitenkin liikkua ymapriinsa saarella ja muuallakin. Itse olen jamahtanyt yhteen pieneen kylaan taalla, johtunee toki siitakin etta teen toita 6pv viikossa. Mutta hienoja kokemuksia varmasti olette kokeneet ja saaneet! Onnea jatkoon :)

    VastaaPoista